Заливний пиріг з цибулею і яйцем
Інгредієнти:
Для тіста:
– 400 мл кефіру,
– 150 г вершкового масла (і 20 г для обсмаження цибулі),
– 2 ст. л. цукру,
– 2 шт. яєць,
– 280 г борошна,
– 1 ч. л. розпушувача,
– 1 дрібка солі.
Для начинки:
– 3 шт. яєць,
– 100 г зеленої цибулі.
Спосіб приготування
У каструлі розтопіть 150 г вершкового масла на слабкому вогні. Додайте цукру і дрібку солі, перемішайте до повного розчинення цукру.
У мисці збийте яйця і додайте їх в каструлю з маслом і цукром. Влийте кефір, додайте розпушувач і борошно. Перемішайте до однорідного стану.
Для начинки зваріть круто яйця і порубіть невеликими кубиками. Пучок зеленої цибулі промийте, дрібно наріжте і припустіть на сковороді з 20 г вершкового масла протягом кількох хвилин. Це дозволить більше розкрити аромат зелені.
Форму для запікання змастіть тонким шаром вершкового масла. Половину тіста вилийте в форму, потім викладіть начинку, рівномірно розподіливши її по всій поверхні. Зверху вилийте другу частину тіста.
Запікайте пиріг в розігрітій до 200 градусів духовці приблизно 35 хвилин. Готовність перевіряйте за допомогою дерев’яної шпажки або зубочистки.
Смачного!
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися