3022
13:24 6.072016

Шифоновий бісквіт з вершками та вишнею

Цікаве 2789

r122121Інгредієнти:

для бісквіта:

– вода – 175 г,

– борошно – 200 г,

– цукор – 225 г,

– сіль – 1/4 ч. л.,

– какао (порошок) – 60 г,

– олія соняшникова – 125 мл,

– розпушувач – 10 г,

– сода – 1 ч. л.,

– яйця – 4 жовтки та 8 білків;

для крему:

– вершки молочні – 400 мл,

– цукрова пудра – 150 г,

– вишні – 500 г;

для ганашу:

– вершки молочні – 100 мл,

– шоколад гіркий – 100 г,

– цукор тростинний – 2 ст. л.,

– масло вершкове – 50 г.

Спосіб приготування:

У кухлик налити воду, всипати какао й довести до кипіння. Остудити. Яєчні жовтки збити до білого кольору з 180 г цукру. Влити олію і добре перемішати до однорідності. В яєчно-олійну суміш додати остигле какао й добре перемішати. Всипати просіяне борошно з сіллю, содою та розпушувачем і перемішати до однорідності. Охолодженні яєчні білки збити з рештою (45 г) цукру до піків. Збиті білки додати в тісто частинами, акуратно помішуючи.

Пекти бісквіт при температурі 180° 40 хв.

Зрізати верхівку тіста. Акуратно ложкою по колу вийняти м’якоть, залишаючи стінки та дно. М’якоть бісквіта порвати руками, вона дуже м’яка й рихла. Додати вишні (кілька ягід залишити для прикраси).

Вершки (35%) збити до піків з цукровою пудрою. До шматочків бісквіта й вишні додати вершки (відкласти трохи для прикраси), перемішати. Заповнити корж начинкою. Накрити верхівкою і прибрати в холод на кілька годин.

Приготувати ганаш. У кухлик влити жирні вершки, всипати цукор і довести до кипіння. Зняти з плити, відразу додати поламаний на шматочки шоколад, перемішати до однорідного стану й додати м’яке вершкове масло, знову перемішати до однорідності. Ганаш остудити.

Полити торт остиглим ганашем. Прибрати в холод на 30–45 хв.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах