Шоколадне горіхове печиво
Інгредієнти
– масло вершкове – 125 г,
– цукор – 50 г,
– грецькі горіхи – 50 г,
– кукурудзяний крохмал – 100 г,
– борошно пшеничне – 40 г,
– кориця мелена – 0,5-1 ч. ложки,
– кардамон – 0,25 ч. ложки,
– какао – 1,5 ст. ложки
– сіль – дрібка.
Декор
– шоколад чорний – 90 г,
– грецькі горіхи – 30 г.
Спосіб приготування
Горіхи мелемо комбайном до стану дрібної крихти. Змішуємо з борошном, крохмалем, какао, спеціями, сіллю.
Розм’якшене масло збити в піну з цукром. Додати суміш сухих складників і збити, починаючи із малої швидкості міксера. Перше тісто буде нагадувати крихту, але згодом сформується.
На деко, вистелене пергаментом, викладаємо кульки діаметром 2 см, ледь притискаємо, залишаємо між ними відстань – 1,5 см. Відправляємо в духовку на 12 хв. при 180 градусів.
Дістаємо з духовки, даємо вистигнути, лише потім знімаємо з дека. Гаряче печиво дуже крихке.
На водяній бані розтоплюємо шоколад. Ним у довільні формі поливаємо печиво, притрушуємо січеними горіхами і даємо шоколаду застигнути.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися