Салат із печеним буряком і мандаринами
Інгредієнти
– буряк – 300 г,
– мандарини – 4 шт.,
– горіхи волоські – 35 г,
– мед – 2 ст. ложки,
– олія оливкова – 2 ст. ложки,
– сік лимона – 1 ст. ложка,
– сіль, перець – за смаком,
– салат листовий – 1 шт.,
– цибуля червона – 30 г,
– журавлина – 15 г.
Спосіб приготування
Буряк запекти у духовці, почистити і нарізати скибками. Мандарини почистити і нарізати кружальцями. Сік, що виділився, зберегти.
Горіхи ледь обсмажити на сухій гарячій пательні, а потім додати мед, перемішати і прогріти ще 30-40 секунд. Викласти в один шар на тарілку, змащену тонким шаром олії. Залишити до повного вистигання.
Цибулю почистити і нарізати «пір’ям».
Салат промити, струсити вологу, порвати руками і викласти на дно широкої тарілки. Згори розкласти буряк, цибулю, мандарини, карамелізовані горіхи, журавлину. Для заправки сполучити олію, мандариновий та лимонний сік із залишками меду на пательні, перемішати до розчинення меду. Приправити сіллю та чорним меленим перцем і цією сумішшю полити усе згори перед подачею. Подавати одразу ж після приготування.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися