Пиріжки з маком та сиром
Інгредієнти для тіста
– сир – 200 г,
– цукор – 75 г,
– ванілін – 1 пакетик,
– олія – 7 ст. л.,
– яйце – 1 шт.,
– борошно – 300 г,
– розпушувач – 10 г,
– сіль – щіпка.
Начинка
– мак – 150 г,
– цукор – 4 ст. л.,
– сіль – щіпка.
Спосіб приготування
Сухий мак залийте водою так, щоб вона покрила його на 1 см. Накрийте каструлю кришкою і поставте на вогонь, проваріть на малому вогні до википання всієї рідини. Потім залиште мак настоятися і набрякнути ще хвилин на 15.
Подрібніть його міксером до білої однорідної маси. Тільки після цього додайте цукор, щіпку солі і добре перемішайте.
Сир змішайте з ваніліном і цукром, додайте щіпку солі. Добре розмішайте блендером до однорідної маси. Додайте яйце, рослинну олію і перемішайте.
Всипте борошно з розпушувачем в окремий посуд і замісіть дуже м’яке тісто. 2 столові ложки борошна залишіть, щоб посипати робочу поверхню.
Тісто накрийте плівкою і покладіть у холодильник на 15 хвилин.
Потім розділіть тісто на однакові кульки по 40 грамів. Кожну кульку сплюсніть у коржик, у центр покладіть начинку. По краях пиріжка зробіть невеликі надрізи та загорніть краї тіста один на одного, до центру, формуючи пиріжок-ватрушку.
Пиріжки змастіть збитим яйцем і поставте випікатися в розігріту до 180 градусів жарівню на 20-25 хвилин. Орієнтуйтеся по своїй жарівні.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися