Морквяний пиріг із лимонним кремом
Інгредієнти
– 180 грамів моркви,
– 200 г вершкового масла,
– 150 грамів цукру,
– 0,5 чайної ложки кориці,
– цедра одного лимона або апельсина,
– 10 г розпушувача,
– 250 г борошна,
– 3 яйця,
– 80 грамів будь-яких горіхів.
Для крему
– 100 грамів сметани,
– 150 грамів згущеного молока,
– сік половини лимона,
– для прикраси – будь-які горіхи.
Спосіб приготування
Моркву потрібно натерти на дрібній тертці. У велику миску розбити яйця, додати цукор і збити протягом 1-2 хвилин. Додати до яєць натерту моркву і перемішати лопаткою. Розтопити масло і додати до моркви та яєць. Потім до всіх інгредієнтів добавляємо цедру, корицю і борошно з розпушувачем та горіхи. Перемішати.
Перелити тісто у форму діаметром 22-24 см, попередньо змастивши форму олією. Поставити в розігріту до 180 градусів жарівню на 40-45 хвилин. Готовий пиріг трохи охолодити та вийняти з форми. Остудити остаточно на решітці.
Приготувати крем. Холодну сметану збити міксером до м’яких піків. Тонкою цівкою влити згущене молоко, збивати разом 2-3 хвилини. Потім улити сік лимона і збивати ще 1-2 хвилини.
Розподілити крем поверх охолодженого пирога, прикрасити цедрою й горіхами. Смачного!
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися