29791
14:05 22.112019

Морквяний пиріг із лимонним кремом

Цікаве 3120

Інгредієнти

– 180 грамів моркви,

– 200 г вершкового масла,

– 150 грамів цукру,

– 0,5 чайної ложки кориці,

– цедра одного лимона або апельсина,

– 10 г розпушувача,

– 250 г борошна,

– 3 яйця,

– 80 грамів будь-яких горіхів.

Для крему

– 100 грамів сметани,

– 150 грамів згущеного молока,

– сік половини лимона,

– для прикраси – будь-які горіхи.

Спосіб приготування

Моркву потрібно натерти на дрібній тертці. У велику миску розбити яйця, додати цукор і збити протягом 1-2 хвилин. Додати до яєць натерту моркву і перемішати лопаткою. Розтопити масло і додати до моркви та яєць. Потім до всіх інгредієнтів добавляємо цедру, корицю і борошно з розпушувачем та горіхи. Перемішати.

Перелити тісто у форму діаметром 22-24 см, попередньо змастивши форму олією. Поставити в розігріту до 180 градусів жарівню на 40-45 хвилин. Готовий пиріг трохи охолодити та вийняти з форми. Остудити остаточно на решітці.

Приготувати крем. Холодну сметану збити міксером до м’яких піків. Тонкою цівкою влити згущене молоко, збивати разом 2-3 хвилини. Потім улити сік лимона і збивати ще 1-2 хвилини.

Розподілити крем поверх охолодженого пирога, прикрасити цедрою й горіхами. Смачного!

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах