Пляцок «Гуцулка»
Інгредієнти:
– 4 скл. борошна,
– 250 г масла або маргарину,
– 4 ст. ложки сметани,
– 6 жовтків,
– 2 ч. ложки розпушувача.
– 6 білків,
– 1 скл. цукру,
– 1 п. киселю (його смак має відповідати смаку варення),
– варення з кислинкою (малина, смородина, вишня),
– посічені горіхи.
Крем
– 200 г масла,
– 400 г вареного згущеного молока.
Спосіб приготування
Борошно змішати з розпушувачем, додати холодне масло, посікти ножем до утворення дрібної крихти. Додати жовтки та сметану, замісити тісто, поділити на 2 рівні частини. З кожної частинки відрізати приблизно четвертину. Четвертинки покласти в морозилку.
Обидві частини тіста розкачати і викласти в 2 форми (25х35 см), застелені пергаментом. Змастити варенням (або посипати свіжими ягодами), притрусити посіченими горіхами, викласти безе, розрівняти, потерти заморожене тісто.
Можна пекти з усіх продуктів один великий корж (50Х35 см), а потім розрізати його навпіл або пекти 2 коржі по черзі, зберігаючи продукти до випікання в холодильнику. Випікати коржі в розігрітій до 200 градусів духовці 35-40 хв.
Безе: білки збити до стійкої піни, по ложці додаючи цукор. Додати кисіль (сухий, у порошку), ще раз добре збити.
Коли коржі охолонуть, перемазати кремом (збити масло до побіління, по ложці додавати згущене молоко; продукти мають бути однакової кімнатної температури). Поставити на ніч у холодильник.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися