Гострий соус із чорної смородини до овочів або м’яса
Соус добре смакує із запеченими овочами та м’ясом. Його можна також використовувати як заправку до салатів.
Інгредієнти:
– смородина чорна (свіжа або заморожена) – 200 г,
– вино червоне напівсолодке (або напівсухе) – 150 мл,
– соєвий соус (Kikkoman) – 3 ст. л.,
– часник – 3 зубчики,
– томатна паста (з гіркою) – 1 ст. л.,
– цукор (за смаком) – 2 ч. л.,
– суміш перців (за смаком) – 0,5 ч. л.,
– перець червоний пекучий (за смаком) – 0,5 ч. л.
Спосіб приготування:
Свіжі ягоди промиваємо й обсушуємо. Заморожену смородину не розморожуємо, відразу починаємо готувати. Заливаємо ягоди червоним вином і ставимо на плиту. На середньому вогні варимо до зменшення обсягу вдвічі.
Перетираємо масу через сито, додаємо розчавлений часник, перець, томатну пасту, соєвий соус, цукор, можна трішки підсолити.
Соус готовий, але йому потрібно трохи настоятися.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися