Рулет із телятини з начинкою
Інгредієнти:
– 1–1,1 кг телятини цілим шматком (передня частина),
– 200 г меленої телятини,
– 200 г шинки,
– 1 ст. ложка гірчиці,
– 2 цибулини,
– 1 пучок зелені петрушки,
– 1 морквина,
– 1 яйце,
– 12–14 маринованих грибів,
– 1 склянка відцідженого від сироватки кислого молока (або сметани),
– 1 склянка бульйону з кісток,
– 50 г шпику,
– 1/2 склянки жиру для смаження,
– 1 ст. ложка крихт білого хліба,
– 2 лаврові листки,
– 1/2 ч. ложки тертої лимонної цедри,
– перець чорний мелений, сіль – за смаком.
Спосіб приготування:
М’якоть відділяють від реберних кісток, солять і змащують із зовнішнього боку гірчицею. Мелене м’ясо вимішують з нарізаним кубиками шпиком, дрібно нарізаними цибулею й зеленню петрушки, крихтами хліба, чорним перцем та сіллю. Суміш викладають рівномірно на змащений гірчицею бік м’яса і скручують його рулетом. Потім туго обв’язують ниткою і швидко обсмажують на розігрітому жирі. Додають бульйон (або теплу воду), лавровий лист, нарізану кубиками моркву, чорний перець та сіль. Посуд ставлять у добре розігріту духовку і запікають м’ясо. Під час запікання рулети декілька разів перевертають і поливають соком з листа.
Готовий рулет перекладають на тарілку, дають охолонути при кімнатній температурі, звільнюють від нитки й нарізають тонкими скибочками.
У сік додають гриби, тушкують їх до м’якого стану і знімають з вогню. Отриманий соус приправляють кислим молоком або сметаною, солять і наливають у соусник.
Нарізаний рулет розподіляють на порції і подають з гарніром. Окремо подають соус, салат за вибором або солоні огірки.
Смачного!
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися