Картопляно-м'ясні кульки
Інгредієнти:
– картопля – 700 гр.,
– вершкове масло – 50-60 гр.,
– молоко – 50-60 мл,
– сир – 200 гр.,
– кріп – 1 пучок,
– фарш м’ясний – 350 гр.,
– яйце – 2 шт.,
– цибуля – 1 шт.,
– часник – 2 зубчики,
– сіль, чорний перець – за смаком.
Спосіб приготування:
Візьміть 700 грамів відвареної картоплі й зваріть пюре. Добавте до нього 1 білок, а жовток помістіть в окрему посудину. Перемішаєте отриману суміш із вершковим маслом і молоком. Добавте спеції та окріп за смаком.
До фаршу додайте дрібно нарізану цибулю, 2 зубчики часнику, чорний перець за смаком, жовток і змішайте до однорідності.
Вологими руками робимо корж із фаршу. Викладаємо всередину кубик сиру, закручуємо фарш, роблячи кулю. Розрівнюємо картопляне пюре на долоні та огортаємо ним м’ясну кулю.
Форму для запікання змащуємо шматочком вершкового масла і викладаємо картопляно-м’ясні заготовки.
Тепер можна зробити двома різними способами: змастити кулі молоком або затерти сиром. Запікаємо в духовці при 190 градусів 30-35 хвилин.
Страва буде дуже ароматною і ситною, а смак неймовірно ніжним.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися