Картопляний пиріг із м’ясною начинкою
Інгредієнти:
– 1.5 кг картоплі,
– 2 яйця,
– 1 чайна ложка італійських приправ,
– 1 зубчик часнику,
– сіль і перець.
Для начинки:
– 2 столові ложки оливкової олії,
– 80 г солодкого перцю (червоний),
– 80 г солодкого перцю (зелений),
– 1 цибулина,
– 100 г шинки або ковбаси,
– 2 зубчики часнику,
– 100 г стручкової квасолі, жменя зеленого горошку,
– 6 яєць,
– 120 мл молока,
– 150 г твердого сиру,
– перець.
Спосіб приготування
Чистимо картоплю і натираємо на крупній тертці. Викладаємо масу на чистий рушник, щоб відтиснути зайву воду.
Картопляну масу змішуємо з яйцями, подрібненим часником і приправами. Викладаємо масу в круглу форму для випічки (22 см у діаметрі) і руками утрамбовуємо так, щоб картопля покривала краї та дно. Ставимо форму в духовку на 25 хвилин при 180 °C у режимі обдування.
Для начинки обсмажуємо на оливковій олії шматочки цибулі, перцю, шинки і часнику. Додаємо квасолю та горошок і також обсмажуємо до готовності.
Змішуємо овочі для начинки з яйцями, молоком і сиром, приправляємо перцем. Коли картопляна основа готова, заповнюємо форму начинкою і знову ставимо в духовку – 45 хвилин при 160 °C в режимі обдування.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися