Гарбузовий суп-пюре
Інгредієнти:
– 250 г гарбуза (бажано мускатного сорту),
– 200 г картоплі,
– 1-2 цибулини,
– 2 болгарські перці,
– 1 перець чилі,
– 4-5 зубців часнику,
– 750 мл води або м’ясного бульйону,
– 100 мл вершків,
– 2 ст. л. вершкового масла,
– спеції і зелень: коріандр, кмин, петрушка й кінза, сіль.
Спосіб приготування
Очищену картоплю необхідно нарізати невеликими кубиками, цибулю подрібнити, болгарський перець нарізати соломкою короткою, м’якоть гарбуза – дрібними кубиками.
Всі підготовлені овочі слід залити водою або бульйоном і проварити близько 20 хвилин. Після цього додати сіль і спеції, проварити ще кілька хвилин, вийняти овочі шумовкою. Коли овочі трохи охолонуть, необхідно додати розчавлений часник і подрібнити масу в блендері до однорідності. Пюре треба розбавити бульйоном, регулюючи густоту (можливо, знадобиться не весь бульйон). Одержаний суп-пюре слід заправити вершками і вершковим маслом і перед подачею присипати рубаною зеленню. А якщо ви знайдете коржики тортільяс, то ваша трапеза стане ще більш колоритною.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися