Швидкий медівник із чорносливом
Інгредієнти:
– мед (рідкий) – 2 ст. л.,
– сода – 1 ч. л.,
– яйця – 2 штуки,
– борошно – 1 склянка та ще трішки,
– масло – 100 г та ще на змащування форми,
– цукор – 2 ст. л.
Для крему:
– сметана (густа) – 600 мл,
– чорнослив – 1/2 склянки (бажано взяти в’ялений та м’який),
– цукор – 100 г.
Мед вливаємо в каструлю, посипаємо содою, ставимо на найменший вогонь. Постійно помішуємо, поки суміш не спіниться і не набуде яскравозолотого кольору (близько 2 хвилин). Знімаємо з вогню та додаємо порізане на невеличкі шматочки масло. Поки масло топиться, збиваємо яйця з цукром.
Перемішуємо добре медово-масляну суміш, додаємо до неї яйця та борошно. Тісто має бути як густа сметана. Форму (22 см) змащуємо маслом та присипаємо борошном. Виливаємо тісто та ставимо у духовку на 25-30 хвилин за температури 160 градусів. Готовність перевіряємо дерев’яною паличкою.
Поки корж печеться в духовці, приготуємо крем.
Чорнослив ріжемо на шматки улюбленої форми. Збиваємо сметану з цукром, та ділимо крем на 2 частини, в одну додаємо чорнослив і добре вимішуємо.
Готовий корж виймаємо з роз’ємної форми, відразу розрізуємо на 2 частини. Нижній корж одразу (гарячим) промащуємо половиною крему з чорносливом. Коли корж трішки охолоне, змащуємо його другою частиною крему з чорносливом.
Накриваємо другим коржем і зверху викладаємо решту сметанного крему (без чорносливу), змащуємо боки. Зверху прикрашаємо тертим шоколадом або січеними горіхами.
Залишаємо медівник на годину (або більше). Після цього – він готовий для споживання.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися