Рисовий пудинг із яблуками
Інгредієнти:
– круглий рис – 1,5 склянки,
– вода – 3 склянки,
– яблука – 300 г,
– родзинки – 50 г,
– лимонний сік – 1 ст. л.,
– кориця – щіпка,
– цукор – 5 ст. л.
Спосіб приготування
Рис необхідно ретельно промити і відкинути на друшляк. Закип’ятити воду, посолити і всипати рис. Довести воду на сильному вогні до кипіння, потім зменшити вогонь і варити кашу до напівготовності близько 10 хвилин.
Яблука почистити від шкірки і серцевини, дрібно нарізати. Скропити лимонним соком. Родзинки залити окропом і залишити на 10 хвилин, злити воду.
Скласти яблука і родзинки в миску, додати корицю і перемішати. Розігріти духовку до 150 °С. Викласти у форму (а краще в казан із кришкою) половину підготовленого рису.
На нього покласти начинку з яблук і родзинок, посипати цукром. Викласти решту рису, розрівняти поверхню. Накрити кришкою і запікати 15-20 хвилин, зняти кришку і залишити кашу ще на 5 хвилин.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися