Галушки з куркою і грибами
Інгредієнти:
– 500 мл кефіру кімнатної температури,
– 5 склянок борошна,
– 1 чайна ложка солі,
– 1 чайна ложка соди,
– рослинна олія для смаження,
– 400 грамів курячого філе,
– 300 грамів свіжих печериць,
– 1 велика цибулина або 2 середні,
– 3–5 столових ложок сметани,
– часник (за бажанням).
Спосіб приготування:
Кефір вилийте в миску, додайте трохи борошна, сіль і соду, перемішайте. Після цього невеликими порціями додавайте борошно і вимішайте, щоб вийшло м’яке тісто. Викладіть його на посипану борошном дошку і замісіть тісто для галушок. Готове тісто залишіть на 20 хвилин під рушником, після чого ще раз добре вимішайте і наріжте галушки. Приготуйте галушки на парі (якщо немає пароварки, це можна зробити на ситі або обв’язати каструлю марлею). Врахуйте, що при приготуванні галушки збільшаться в розмірах приблизно вдвічі. Галушка середнього розміру готується на парі приблизно 5 хвилин.
Тим часом очистіть і подрібніть цибулю. Куряче філе наріжте кубиками. Гриби наріжте невеликими скибочками. Часник подрібніть. На вершковому маслі підсмажте цибулю до золотистого кольору, потім додайте куряче філе, трохи підсмажте, додайте гриби. Посоліть і поперчіть. Коли м’ясо буде готове, викладіть суміш зверху на галушки, в кожен горщик додайте сметану і трохи води. Горщики з галушками поставте в гарячу духовку і запікайте 20–30 хвилин або до готовності.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися