Запечені баклажани з помідорами під сиром
Інгредієнти:
– 300 г баклажанів,
– 200 г стиглих помідорів,
– 2 зубчики часнику,
– 200 г сиру моцарелла,
– 100 г твердого сиру,
– олія,
– сіль і сухі трави.
Спосіб приготування
Обробити всі овочі, промити їх і дати підсохнути. Підготувати всі необхідні продукти.
Зрізати плодоніжки з овочів і нарізати баклажани уздовж не надто тонкими пластинами. Помідори нарізати такі ж широкі, тільки кружечками і поділити моцареллу. Нарубати дрібно часник і натерти на тертці твердий сир.
Постелити пергамент на деко і розкласти нарізані пластини баклажанів. Рекомендується перед цим попередньо обсмажити їх на сковороді з олією.
Зверху розкладені пластини посипати сухими пряними травами, додати сіль і укласти помідори в один шар, скільки вміститься. Розподілити рубаний часник.
Зверху над томатами викласти нарізані шматочки моцарелли і посипати їх невеликою кількістю тертого твердого сиру.
Перекласти деко в попередньо розігріту до 180 градусів духову піч і готувати 15 хвилин, поки сир не розплавиться і не прихопить овочі.
Якщо бажаєте, щоб запечені баклажани з помідорами і сиром вийшли з апетитною рум’яною скоринкою, то можна допекти ще 5 хвилин, поки сир не набуде світло-золотистого кольору.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися