Морквяний кекс із яблуками та апельсинами
Інгредієнти:
– морква – 1 кг (очищена і натерта),
– яблука – 350 г (очищених і натертих),
– борошно – 300 г,
– пекарський порошок – 1 ч. л.,
– сода – 1 ч. л.,
– цукор – 200 г,
– цедра 1 апельсина,
– апельсиновий свіжовичавлений сік – 150 мл,
– оливкова олія – 180 мл,
– родзинки – 130 г,
– кориця – 2 ч. л.
Спосіб приготування
Розігрійте духовку до 180 градусів. Застеліть пергаментним папером форму діаметром 24-36 см і промастіть її невеликою кількістю оливкової олії.
Натріть яблука та моркву, можна збити блендером. Якщо овочі дали занадто багато соку, відлийте його в миску і не додавайте в тісто.
У великій мисці ретельно змішайте всі інгредієнти.
Перекладіть тісто у форму і запікайте пиріг протягом 60-75 хвилин, поки він не пропечеться. Якщо тісто підрум’янюється занадто швидко, накрийте фольгою.
Вийміть готовий кекс із духовки і дайте йому охолонути 15 хвилин. Перед подачею посипте цукровою пудрою.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися