Зелений борщ
Інгредієнти:
– яловичина – 50 г
– буряк – 60 г
– картопля – 100 г
– морква – 20 г
– корінь петрушки – 5 г
– цибуля ріпчаста – 10 г
– цибуля зелена – 15 г
– щавель – 50 г
– шпинат – 50 г
– томатне пюре – 15 г
– цукор – 5 г,
оцет 3% – 5 г,
борошно – 5 г,
масло топлене – 10 г,
сметана – 10 г,
лавровий лист,
перець чорний гіркий, сіль, зелень кропу.
Спосіб приготування:
Буряк нарізати соломкою, посипати сіллю, додати оцет, томатне пюре, цукор, жир, зібраний із бульйону, і тушкувати до готовності. Нарізати соломкою моркву, петрушку, ріпчасту цибулю і смажити їх на топленому маслі.
У киплячий бульйон кинути нарізану часточками картоплю, знову довести до кипіння, додати тушкований буряк, натерті корінці й варити борщ до готовності.
За 7-10 хвилин до завершення приготування кинути в борщ дрібно нарізане листя щавлю, шпинату (або заздалегідь проварити їх у власному соку), зелену цибулю заправити білим соусом і спеціями (лавровий лист, чорний гіркий перець). При подачі в тарілку покласти шматочок м’яса, сметану і посипати зеленню кропу.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися