Печиво з горішками і насінням
Інгредієнти:
– 150-200 г горіхів і насіння,
– 250 г борошна,
– 200 г вершкового масла,
– 1 яйце,
– 100 г крохмалю,
– 70 г цукру,
– 10 г розпушувача,
– 1 ч. ложка лимонної цедри,
– щіпка солі.
Спосіб приготування
Для такого печива нашвидкуруч добре підійде улюблене насіння – соняшникове, гарбузове, а також горішки – волоські, кешью, мигдаль, фундук.
Можна взяти один вид або суміш – за смаком. Горіхи і насіння трохи підсушити, можна навіть обсмажити.
Змішайте сухі інгредієнти: борошно, крохмаль, сіль і розпушувач.
Всипте суху суміш у розм’якшене масло і ретельно перемішайте.
Розбовтайте яйце з цукром, влийте його в тісто, перемішайте.
Всипте у пісочне тісто для печива насіння, горішки, лимонну цедру і акуратно замісіть. Воно має бути пластичним і трохи прилипати до рук.
Поставте тісто на 20-30 хвилин у холодильник.
Розкачайте охолоджене тісто в пласт, виріжте за допомогою формочок або ножем печиво довільної форми. Змастіть маслом деко і викладіть на нього печиво.
Випікайте печиво у розігрітій до 200°С духовці протягом 20-30 хвилин.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися