Булочки з маком
Інгредієнти:
– 200 мл молока,
– 200 г борошна,
– 15 г свіжих дріжджів,
– 10 морква цукру.
Інгредієнти для тіста на булочки:
– опара,
– 400 г борошна,
– 150 мл води,
– 50 г цукру,
– 30 мл соняшникової олії,
– 2 г солі.
Інгредієнти для начинки:
– 200 г маку,
– 100 г родзинок,
– 30 г білка,
– 150 г цукру.
Борошно змішуємо із дріжджами, розтираючи їх руками. Додаємо цукор та тепле молоко. Перемішуємо всі інгредієнти та накриваємо рушником. Щоб опара (рідке тісто) підійшла, ставимо її на годину в тепле місце без протягів.
З’єднуємо борошно та цукор. Додаємо сіль, воду та олію – ретельно перемішуємо. Опару додаємо до тіста вже наприкінці. Замішуємо тісто 15 хвилин, доки воно не перестане липнути до рук. Для другого підйому тіста накриваємо його рушником та залишаємо на годину в теплому місці.
Готуємо начинку. Запарюємо окропом мак на 15-20 хвилин. Замочуємо в теплій воді родзинки. Проціджуємо мак та родзинки від зайвої води. З’єднуємо білок із маком та родзинками. Ретельно перемішуємо з цукром до однорідної маси.
Далі тонко розкачуємо тісто. Викладаємо макову начинку за допомогою силіконової лопатки на всю площину тіста. Скручуємо у рулет, ретельно прищіпуючи краї. Розрізаємо гострим ножем рулет на однакові шматочки.
Викладаємо на деко, вкрите пергаментом, дотримуючись відстані між булочками. Змащуємо булочки жовтком із водою. Випікаємо булочки з маком 50 хвилин за температури 170 градусів.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися