Тушкована курка, фарширована грибами
Інгредієнти:
– 1 тушка курки (вагою 1,5–2 кг),
– 60 г вершкового масла,
– 300 г грибів,
– 1 цибулина,
– 1 пучок зелені петрушки,
– 1 ст. ложка борошна,
– 2/3 склянки борошна,
– жир для смаження,
– перець чорний мелений, сіль – за смаком.
Спосіб приготування:
Гриби чистять і відварюють у підсоленій воді, відціджують, нарізають соломкою, змішують з дрібно нарізаними цибулею та зеленню петрушки, розтирають у піну з маслом та чорним перцем.
Підготовлену курку підсушують серветкою й натирають ззовні та зсередини сіллю і чорним перцем. Відрубують ніжки, обсмажують їх на розігрітому маслі та перекладають на тарілку. Черевце наповнюють грибною сумішшю і зашивають ниткою. Фаршировану курку обсмажують з усіх боків до золотистого кольору на маслі, яке залишилося після смаження ніжок. Потім додають ніжки та грибний відвар. Посуд щільно накривають кришкою і ставлять на слабкий вогонь.
Через 40–50 хв. курку виймають, звільняють від нитки та розподіляють разом з начинкою на порції. До соку, який залишився після тушкування, вливають невелику кількість гарячої води, проціджують, додають розведене в холодній воді борошно, доводять до кипіння й додають за смаком сіль та терту лимонну цедру. Через 56 хв. знімають з вогню, заправляють сметаною і подають до кожної порції м’яса.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися