Сільський хліб
Цей хліб особливо сподобається тим, хто любить випічку з кислинкою.
Інгредієнти:
– житня закваска – 350 г,
– пшеничне борошно – 500 г,
– вода – 300–325 мл,
– сіль – 10–12 м.
Спосіб приготування:
До борошна додайте сіль, закваску і, поступово доливаючи воду, замісіть тісто. Вимішуйте 12–13 хвилин. Має вийти дуже м’яке та липке тісто. Перекладіть його у велику миску й залиште на 2–4 години, щоб воно збільшилося в об’ємі удвічі.
Стіл посипте борошном, викладіть тісто і сформуйте круглу або овальну булку. Накрийте й залиште на 2–3 години. Коли хліб підійде, обережно перекладіть його на деко і зробіть на ньому надрізи.
Духовку розігрійте до 250°. Випікайте хліб з парою 15 хвилин, потім зменште температуру до 200° і печіть без пари до готовності ще 40–45 хвилин. Готовий хліб повністю остудіть на решітці.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися