Пиріг із волоськими горіхами і яблуками
Інгредієнти:
– борошно – 200 г,
– яблука великі – 2 шт.,
– волоські горіхи – 200 г,
– половина лимона,
– цукор – 200 г,
– сода – 1 ч. л.,
– сіль – 1 щіпка,
– розпушувач – 1 ч. л.,
– яйця курячі – 3 шт.,
– рослинна олія – 20 г.
Спосіб приготування
Готуємо яблука: миємо, очищуємо від шкірки і нутрощів, нарізаємо дрібними кубиками (1 см). Додаємо сік половини лимона і цукор, перемішуємо і ставимо в холодильник на 30-40 хвилин.
Обсмажуємо горіхи без олії 2-3 хвилини, весь час помішуйте. Після цього треба подрібнити горіхи. Далі до них додаємо борошно і розпушувач.
Дістаємо яблука з холодильника і додаємо яєчні жовтки і лимонну цедру. Перемішуємо обидві суміші – яблука з горіхами. Збиваємо білки і поступово акуратно вводимо у нашу суміш.
Підготуйте форму – помістіть папір для випікання і змастіть форму маслом.
Покладіть тісто у форму і в попередньо розігріту духовку до 180 градусів десь на 40 хвилин. По закінченні терміну даємо страві охолонути протягом 20 хвилин, потім витягуємо пиріг із форми.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися