Баклажанове віяло
Інгредієнти:
– баклажани – 3 шт.,
– помідори – 3–4 шт.,
– ріпчаста цибуля – 2 шт.,
– болгарський перець – 2 шт.,
– часник – 4 зубчики,
– бекон – 100 г,
– сир – 100 г,
– зелень (базилік, петрушка) – 1/2 пучка,
– чорний мелений перець – щіпка,
– сіль – за смаком,
– соняшникова олія для змащування форми.
Спосіб приготування:
Розрізати кожен баклажан уздовж на дві половинки (хвостики можна не відрізати). Кожну половинку нарізати вздовж так, щоб вийшло віяло, при цьому розрізати потрібно не до кінця, щоб біля черешка скибочки залишалися нерозділені. У розрізах баклажани посипаємо сіллю, перекладаємо в глибокий посуд і залишаємо на 20–30 хвилин, для того щоб вийшла зайва гіркота. Відтак баклажани промиваємо від солі.
Болгарський перець нарізаємо на довгі смужки, помідори – кільцями або півкільцями, залежно від розміру плодів. Бекон ріжемо на довгі смужки, цибулю – півкільцями. Сир нарізаємо на невеликі шматочки, часник та зелень подрібнюємо.
Начиняємо кожен розріз баклажана помідорами, беконом, сиром і болгарським перцем. Розігріваємо духовку до 200°. Деко або форму для запікання змащуємо олією і розкладаємо не дуже щільно один до одного фаршировані баклажанові віяла. Зверху викладаємо нарізану цибулю, подрібнений часник, зелень.
Збризкуємо соняшниковою олією, солимо, додаємо чорний мелений перець. Випікаємо протягом 30 хвилин.
Для пікантності та смаку баклажанові віяла можна полити майонезом чи будь-яким іншим соусом за вашим смаком.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися