Заливні яйця
Інгредієнти:
– шкаралупа курячих яєць,
– консервована кукурудза – 1 банка,
– консервований горошок – 1 банка,
– червоний болгарський перець – 1 штука,
– м’ясний бульйон – 250 мл,
– куряче філе – 300 г,
– желатин – 2 ст. л.,
– зелень (петрушка, кріп),
– сіль, перець,
– лавровий лист.
Спосіб приготування
Перш за все потрібно отримати порожні шкаралупки від яєць. На тупому кінці яйця легенько пробиваємо дірочку діаметром не більше 2 см і виливаємо яйце. Якщо воно виходить погано, то можна допомогати собі тоненькою паличкою. Потім шкаралупки треба помити в мильному розчині і перевернути дірочками вниз, щоб витекла вода. Покладіть їх у підставки для яєць отворами вгору.
Готуємо м’ясний бульйон. У каструльку наливаємо воду, кладемо туди куряче філе, перчимо, солимо і кидаємо лавровий лист. Після того, як філе буде готове, наливаємо в чашку 250 мл м’ясного бульйону, а філе викладаємо остигати. У чашку з бульйоном додаємо 2 ст. л. желатину і розмішуємо, поки не розчиниться.
Філе і солодкий болгарський перець дрібно нарізаємо кубиками. За бажанням, до курячого філе можна додати ковбаску, шинку.
Наливаємо по 1 ст. л. м’ясного бульйону в яєчну шкаралупу і викладаємо петрушку з кропом – так вона краще прилипне.
Після цього додаємо порізане кубиками філе, болгарський перчик, кукурудзу, горошок, також можна додати помідори, крабові палички, шинку, ковбасу – все залежить від ваших смаків і фантазії. Наприкінці начинку заливаємо м’ясним бульйоном із желатином. Заливні яйця в шкаралупі майже готові, залишилося поставити їх до холодильника на всю ніч, поки не застигнуть (на 5-8 годин).
Вранці заливні яйця дістаємо з холодильника і акуратно чистимо від шкаралупи. Готову страву викладаємо на блюдце, прикрашене зеленню, і ставимо в холодильник.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися