Пасхальний вінок
Інгредієнти
– молоко – 250 мл,
– вершкове масло або маргарин – 70 г,
– яйця – 2 шт.,
– цукор – 150 г,
– сухі дріжджі – 2 ч. л.,
– сіль – 0,5 ч. л.,
– ванільний цукор – 1 пакетик,
– борошно – 600-700 г,
– родзинки – 100 г,
– курага – 100 г,
– волоські горіхи – 100 г.
Спосіб приготування
Для начинки родзинки та курагу залити окропом на 5-10 хвилин, потім воду злити, просушити на паперовому рушникові або серветці і нарізати дрібними кубиками. Горіхи подрібнити ножем або у блендері.
У теплому молоці розвести дріжджі і залишити, щоб вони підійшли шапочкою. Яйця з цукром збити виделкою, добавити масло кімнатної температури, сіль, ванільний цукор, дріжджі з молоком і все перемішати.
Поступово додаючи борошно, замісити м’яке тісто, яке буде відставати від рук, і залишити його у теплому місці. Коли тісто збільшиться вдвічі, легенько обім’яти його руками, розділити на три частини.
Кожну частину розкочувати у пласт приблизно 10-12 х 45-50 см, викласти начинку, защипнути краї.
Стиснути руками ковбаски по всій довжині, щоб випустити повітря. Викласти ковбаски поряд, сплести з них косу, закрутити у кільце і защипнути краї. Викласти кільце у форму для запікання і залишити на 20 хвилин.
Змазати кільце зверху яйцем і поставити запікатися у нагріту до 180 градусів духовку на 45-50 хвилин, до готовності.
Готове кільце зверху прикрасити присипкою або цукровою пудрою.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися