Домашній сир фета
Інгредієнти:
– 400 мл сметани жирністю 20%,
– 400 мл кефіру жирністю не менше 2,5%,
– сіль,
– перець.
Спосіб приготування
У глибокій посудині змішуємо сметану та кефір. Додаємо сіль та перець за смаком. Щоб вийшов солоний сир, достатньо додати 2 чайні ложки солі. Перемішуємо масу до однорідної консистенції.
Друшляк вистеляємо марлею, згорнутою в 4 рази, та виливаємо суміш. Накриваємо марлею зверху та придавлюємо тарілкою.
Ставимо в холодильник на два дні та час від часу зливаємо сироватку, що утворюється.
Після двох днів викладаємо готовий сир у посудину, надаючи йому потрібної форми.
Для більш пікантного смаку до сиру фета можна додати прованські трави або паприку.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися