26990
15:47 12.042019

Домашній сир фета

Цікаве 4765

Інгредієнти:

– 400 мл сметани жирністю 20%,

– 400 мл кефіру жирністю не менше 2,5%,

– сіль,

– перець.

Спосіб приготування

У глибокій посудині змішуємо сметану та кефір. Додаємо сіль та перець за смаком. Щоб вийшов солоний сир, достатньо додати 2 чайні ложки солі. Перемішуємо масу до однорідної консистенції.

Друшляк вистеляємо марлею, згорнутою в 4 рази, та виливаємо суміш. Накриваємо марлею зверху та придавлюємо тарілкою.

Ставимо в холодильник на два дні та час від часу зливаємо сироватку, що утворюється.

Після двох днів викладаємо готовий сир у посудину, надаючи йому потрібної форми.

Для більш пікантного смаку до сиру фета можна додати прованські трави або паприку.

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
У Мукачеві патрульні знайшли й повернули дитину матері
16:55
Відбулося відкриття меморіалу загиблим героям військової частини 3115 НГУ
16:30
На Закарпатті затримали двох «мандрівників», які мали намір незаконно потрапити за кордон
16:13
У Тячеві затримали чоловіка, який перебував у розшуку
15:54
В Ужгороді нагородили переможців Першого відкритого конкурсу юних органістів
15:40
На Ужгородщині відбулася урочиста церемонія відкриття навчального року Центру професійної освіти імені Еде Егана
15:26
Планові масові вибухи: мешканців Оноківської ТГ та Ужгородщини попереджають про роботи на кар’єрі
14:42
Місцевого чоловіка, який зник під час збору грибів, знайшли гірські рятувальники Тячівщини
14:29
Закарпатські гандболістки зійдуться в боротьбі з рівнянками
14:11
На Закарпатті судитимуть групу зловмисників, які ошукали волонтерів на понад 1,1 мільйона гривень
13:55
Всі новини
Головне