Пляцок «Маківник»
Тісто:
– маргарин м’який – 125 г,
– цукрова пудра – 100 г,
– яйця курячі – 2 шт.,
– борошно пшеничне – 150 г,
– розпушувач для тіста – 1 ч. л.,
– мелені сухарі.
Макова маса:
– мак – 3 склянки,
– яйця курячі – 4-5 шт.,
– цукрова пудра – 300 г,
– маргарин або масло – 225 г,
– манка або крохмаль – 1,5 ст. л.,
– сік лимона – за бажанням.
Шоколадна помадка:
– чорний шоколад – 150 г,
– молоко – 6 ст. л.,
– масло вершкове – 90 г.
Спосіб приготування
Готуємо макову масу.
Сухий мак запарити окропом, відцідити, перемолоти. Додати поступово яйця, цукрову пудру, маргарин, манку чи крохмаль, сік лимона – за бажанням і все добре розтерти.
Готуємо тісто.
Розділити білки та жовтки. Білки відкласти в холодильник. Розтерти маргарин із цукровою пудрою. Додати жовтки, знову добре розтерти.
Додати просіяне з розпушувачем борошно, вимішати. Наостанок акуратно ввести збиті білки. Викласти тісто на деко, застелене пергаментом або змащене жиром. Щедро посипати меленими сухарями.
Зверху рівномірно розподілити макову масу. Пекти маківник у розігрітій духовці при 180-200 градусах до сухої скіпки.
Готуємо шоколадну помадку.
Подрібнений шоколад залити молоком, розтопити на малому вогні, відкласти. Додати масло, добре розтерти. Полити охолоджений пляцок.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися