Фалафеля (пісні котлетки з меленого нуту)
Інгредієнти:
– нут (турецький горох) – 1 склянка;
– цибуля ріпчаста – 1 шт.;
– часник – 3 зубчики;
– сіль за смаком;
– перець червоний – 0,5 ч. л.;
– коріандр мелений – 0,5 ч. л.;
– карі (порошок) – 0,5 ч. л;
– зелень петрушки (сушена) – 1 ч. л.;
– крохмаль картопляний – 1 ст. л.;
– мелена зіра – щіпка;
– олія для фритюру – 200 мл.
Спосіб приготування.
Нут замочити на ніч. Вранці промити, воду злити і збити блендером разом із цибулею і часником.
У протерту масу додати сіль, перець, зіру, коріандр, каррі, зелень. Додати крохмаль або яйце. Перемішати. Сформувати кульки завбільшки із волоський горіх. Обсмажити у фритюрі.
Готові фалафелі викласти на паперовий рушник, щоб видалити надлишки олії.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися