26881
14:54 5.042019

Картопля-гармошка в духовці

Цікаве 2768

Інгредієнти:

– картопля – 10 шт.;

– оливкова олія – 2-3 ст. л.;

– твердий сир – 250 г;

– сметана – 180 г;

– бекон – 300-350 г;

– нарізана зелена цибуля – 1 ст. л.;

– сіль – за смаком.

Спосіб приготування:

Частину бекону наріжемо кубиками. Бекон, що залишився, та сир  – смужками 1,5-2 см завширшки. Для запікання будемо використовувати велику картоплю, яку попередньо потрібно ретельно вимити. Гострим ножем будемо робити надрізи, але не до кінця.

Підготовлену картоплю акуратно натерти оливковою олією і посолити за смаком.

Половину картоплі начинити беконом. Для цього в розрізи через один кладемо по одному шматочку. Зверху знову змащуємо олією.

Картоплю помістимо на лист для випікання, який застелений фольгою. Будемо запікати в духовці при температурі 200 градусів протягом 40-60 хвилин, поки вона не стане м’якою.

Нарізаний кубиками бекон смажимо на сковороді з оливковою олією.

Беремо картоплю з духовки, дамо трохи охолонути і потім помістимо в розрізи скибочки сиру. Готуємо картоплю в духовці ще 5-10 хвилин, поки сир не розплавиться.

Подаємо зі сметаною, обсмаженим беконом і зеленою цибулею.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах