Картопля-гармошка в духовці
Інгредієнти:
– картопля – 10 шт.;
– оливкова олія – 2-3 ст. л.;
– твердий сир – 250 г;
– сметана – 180 г;
– бекон – 300-350 г;
– нарізана зелена цибуля – 1 ст. л.;
– сіль – за смаком.
Спосіб приготування:
Частину бекону наріжемо кубиками. Бекон, що залишився, та сир – смужками 1,5-2 см завширшки. Для запікання будемо використовувати велику картоплю, яку попередньо потрібно ретельно вимити. Гострим ножем будемо робити надрізи, але не до кінця.
Підготовлену картоплю акуратно натерти оливковою олією і посолити за смаком.
Половину картоплі начинити беконом. Для цього в розрізи через один кладемо по одному шматочку. Зверху знову змащуємо олією.
Картоплю помістимо на лист для випікання, який застелений фольгою. Будемо запікати в духовці при температурі 200 градусів протягом 40-60 хвилин, поки вона не стане м’якою.
Нарізаний кубиками бекон смажимо на сковороді з оливковою олією.
Беремо картоплю з духовки, дамо трохи охолонути і потім помістимо в розрізи скибочки сиру. Готуємо картоплю в духовці ще 5-10 хвилин, поки сир не розплавиться.
Подаємо зі сметаною, обсмаженим беконом і зеленою цибулею.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися