Тертий пиріг із сиром та варенням
Інгредієнти:
– масло – 200 г,
– борошно – 4 ст. л.,
– яйця – 2 шт.,
– цукор – 120 г,
– сода – 1 ч. л.;
для начинки:
– сир кисломолочний – 700 г,
– цукор – 150 г,
– яйця – 3 шт.,
– манка – 2–3 ст. л.,
– ванілін,
– варення – 150 г.
Спосіб приготування
Масло перетираємо з борошном, додаємо соду, яйця і вимішуємо тісто до тих пір, поки воно не буде прилипати до рук. Ділимо на дві частини, замотуємо в харчову плівку і кладемо на півгодини в морозилку.
Сир, яйця та цукор збиваємо в блендері, додаємо ванілін і манку, добре перемішуємо.
Розігріваємо духовку до 180°С. Форму для запікання накриваємо пергаментом. Першу частину тіста дістаємо з морозилки і натираємо на великій тертці прямо у форму. Розрівнюємо.
Викладаємо зверху сир і теж розрівнюємо. Випікаємо в духовці 10–15 хвилин.
Дістаємо, викладаємо зверху варення і натираємо другу частину тіста. Запікаємо пиріг ще 15–20 хвилин, поки він не набуде золотистого кольору.
Нарізаємо і подаємо тертий пиріг охолодженим, інакше він буде розвалюватися.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися