Цибулевий пиріг
Інгредієнти
для тіста:
– масло вершкове або маргарин – 150 г,
– сметана – 100 г,
– майонез – 100 г,
– яйце – 1 шт.,
– сода – 1/3 ч. л.,
– сіль – 1/4 ч. л.,
– борошно – 1–2 склянки;
для начинки:
– цибуля середнього розміру – 5 шт.,
– олія для обсмажування – 3 ст. л.,
– сіль, чорний перець,
– сир твердих сортів – 100–200 г;
для заливки:
– яйце – 1 шт.,
– сметана – 100 г.
Спосіб приготування
Масло кімнатної температури помістіть у глибоку миску, додайте яйце, сметану та майонез, ретельно все перемішайте. Додайте соду, погашену оцтом, сіль, а після цього борошно. Замісіть м’яке тісто.
Форму для випікання змастіть олією. Розділіть готове тісто на дві частини. Одну помістіть форму, зробіть невеликі бортики.
Цибулю наріжте півкільцями або кільцями й обсмажте на олії. Потім трохи остудіть і викладіть на шар тіста.
Сир натріть на великій тертці й рівномірно розподіліть по поверхні цибулі. Зверху накрийте другою частиною тіста.
Змішайте сметану з яйцем і залийте пиріг, рівномірно розподіливши її поверхні.
Запікайте близько 40 хвилин при температурі 180°С. Вийміть пиріг і дайте йому трохи охолонути.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися