Відкритий грибний пиріг
Інгредієнти:
– борошно – 250 г,
– рослинно-вершкова суміш – 175 г,
– яйця – 1 шт.,
– сметана (15%) – 25 мл,
– сіль – 2 г,
– сода – 1 г,
– білі гриби – 1 кг,
– цибуля – 2 шт.,
– твердий сир – 100 г.
Спосіб приготування
Охолоджену рослинно-вершкову суміш натираємо на великій тертці. Додаємо яйце, потім сметану, сіль і соду. Всипаємо борошно. Замішуємо пружне еластичне тісто. Загортаємо його в харчову плівку та трохи розкачуємо. Залишаємо в холодильнику на 30 хвилин.
Готуємо начинку. Білі гриби чистимо, миємо та варимо приблизно 10 хвилин. Відкидаємо на друшляк, але не зливаємо весь бульйон. Нарізаємо гриби шматочками. Викладаємо їх на добре розігріту та змащену рослинно-вершковою сумішшю сковороду.
Нарізаємо дрібними кубиками цибулю й додаємо до грибів, які підрум’янились. Коли цибуля стане прозорою, доливаємо до неї ополоник грибного бульйону. Тримаємо цибулю та гриби на вогні, поки бульйон не закипить.
Натираємо на великій тертці будь-який твердий сир і змішуємо з охолодженими грибами та цибулею.
Дістаємо з холодильника тісто. Розкачуємо його за формою. Робимо з нього бортики. Ставимо форму з тістом у духовку, розігріту до 200°С, на 5–10 хвилин.
Виймаємо тісто з духовки. Викладаємо начинку рівним шаром. Випікаємо пиріг у духовці ще 20–25 хвилин.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися