25904
11:05 24.012019

Бланке

Цікаве 2674

Інгредієнти:

– телятина – 800 г,

– печериці – 200 г,

– цибуля ріпчаста – 1 шт.,

– маленькі цибулини – 7–8 шт.,

– морква – 2 шт.,

– цибуля-порей – 1 шт.,

– часник – 2 зубчики,

– лимонний сік – 2 ст. л.,

– борошно – 2 ст. л.,

– сметана – 3 ст. л.,

– вершкове масло – 35 г,

– гвоздика – 5 шт.,

– лавровий лист – 2 шт.,

– цукор – 1 ч. л.,

– яєчний жовток – 1 шт.

Спосіб приготування

Телятину нарізаємо на невеликі шматочки й обсмажуємо на вершковому маслі. Підливаємо трохи води. Коли з’явиться піна, воду зливаємо.

У каструлю з м’ясом кладемо цибулю-порей. У головку ріпчастої цибулі встромляємо гвоздику, моркву, часник, лавровий лист. Солимо, перчимо. Заливаємо водою, щоб вона тільки покривала м’ясо та овочі, і тушкуємо протягом 1,5 години. Маленькі цибулинки обсмажуємо на вершковому маслі з цукром та дрібкою солі. Коли підрум’яняться, додаємо півсклянки води й тушкуємо 15 хвилин. Карамелізована цибуля надає страві пікантного смаку. Печериці обсмажуємо на вершковому маслі з лимонним соком.

За 10 хвилин до кінця тушкування м’яса забираємо цибулю-порей, цибулю, ароматичні трави та моркву.

Готуємо соус. У каструлі розтоплюємо вершкове масло, всипаємо борошно, постійно помішуючи. Потім вливаємо бульйон із м’яса (приблизно 0,5 л), продовжуючи помішувати. Додаємо сметану, доводимо до кипіння. Знімаємо з вогню.

Після цього додаємо соус до м’яса, печериці та карамелізовану цибулю. А перед самою подачею – яєчний жовток.

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах