Бланке
Інгредієнти:
– телятина – 800 г,
– печериці – 200 г,
– цибуля ріпчаста – 1 шт.,
– маленькі цибулини – 7–8 шт.,
– морква – 2 шт.,
– цибуля-порей – 1 шт.,
– часник – 2 зубчики,
– лимонний сік – 2 ст. л.,
– борошно – 2 ст. л.,
– сметана – 3 ст. л.,
– вершкове масло – 35 г,
– гвоздика – 5 шт.,
– лавровий лист – 2 шт.,
– цукор – 1 ч. л.,
– яєчний жовток – 1 шт.
Спосіб приготування
Телятину нарізаємо на невеликі шматочки й обсмажуємо на вершковому маслі. Підливаємо трохи води. Коли з’явиться піна, воду зливаємо.
У каструлю з м’ясом кладемо цибулю-порей. У головку ріпчастої цибулі встромляємо гвоздику, моркву, часник, лавровий лист. Солимо, перчимо. Заливаємо водою, щоб вона тільки покривала м’ясо та овочі, і тушкуємо протягом 1,5 години. Маленькі цибулинки обсмажуємо на вершковому маслі з цукром та дрібкою солі. Коли підрум’яняться, додаємо півсклянки води й тушкуємо 15 хвилин. Карамелізована цибуля надає страві пікантного смаку. Печериці обсмажуємо на вершковому маслі з лимонним соком.
За 10 хвилин до кінця тушкування м’яса забираємо цибулю-порей, цибулю, ароматичні трави та моркву.
Готуємо соус. У каструлі розтоплюємо вершкове масло, всипаємо борошно, постійно помішуючи. Потім вливаємо бульйон із м’яса (приблизно 0,5 л), продовжуючи помішувати. Додаємо сметану, доводимо до кипіння. Знімаємо з вогню.
Після цього додаємо соус до м’яса, печериці та карамелізовану цибулю. А перед самою подачею – яєчний жовток.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися