Кекс з мандаринами
Інгредієнти:
– борошно – 125 г,
– цукор – 125 г,
– вершкове масло – 150 г,
– горіхи – 150 г,
– яйця – 3 шт.,
– мандарини – 4 шт.,
– розпушувач – 1 ч. л.,
– шоколад.
Спосіб приготування
Дольки мандаринів викладаємо в сковороду й посипаємо 3 ст. л. цукру. Карамелізуємо, щоб виділився сік. Якщо цукор почне пригорати, доливаємо трохи води.
У мисці збиваємо яйця з цукром. Просіюємо борошно в окрему миску. Яєчно-цукрову суміш з’єднуємо з маслом, перемішуємо. Нагріваємо на водяній бані, доки масло не розтопиться. Додаємо в яєчну суміш борошно, потім мандарини та мікс горіхів. Перемішуємо.
Форму для кексу змащуємо маслом і викладаємо тісто. Випікаємо в розігрітій до 180°С духовці 30–40 хвилин. Готовність перевіряємо дерев’яною шпажкою.
Прикрашаємо кекс дольками мандаринів у шоколаді.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися