Закритий пиріг із сиром та цибулею-порей
Інгредієнти
для тіста:
– борошно – 250 г,
– вершкове масло – 150 г,
– яйця – 1 шт.,
– молоко холодне – 1 ст. л.,
– цукор – 2 г,
– сіль – дрібка;
для начинки:
– яйця – 2 шт.,
– вершки – 8 мл,
– цибуля-порей (біла частина) – 300 г,
– вершкове масло – 20 г,
– олія – 10 мл,
– сир – 100 г,
– сіль, перець.
Спосіб приготування
Готуємо тісто. Додаємо в борошно кубики холодного вершкового масла та розтираємо руками до утворення масляно-борошняної крихти. Додаємо яйце, холодне молоко, сіль та цукор. Замішуємо тісто, загортаємо його в харчову плівку і кладемо на 30 хвилин у холодильник.
Готуємо начинку. Нарізаємо білу частину цибулі-порею тонкими кільцями. Обсмажуємо на суміші олії та вершкового масла. Змішуємо яйця з вершками, сіллю, перцем, цибулею й додаємо натертий сир.
Ділимо тісто на дві частини (більшу й меншу). Розкачуємо більшу частину в тонкий пласт і вистилаємо ним круглу форму.
Викладаємо начинку. Розкачуємо другу частину тіста й накриваємо пиріг. Качалкою зрізаємо зайве тісто.
Змащуємо верх пирога жовтком з молоком (1 жовток + 1 ст. л. молока), виделкою робимо візерунки. Випікаємо при температурі 170°С 30–35 хвилин.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися