Пляцок з бананом і шоколадною глазур'ю
Інгредієнти
для тіста:
– родзинки – 1 скл.,
– м’яке вершкове масло – 150 г,
– цукор – 0,5 скл.,
– яйця – 3 шт.,
– пшеничне борошно – 150 г,
– кукурудзяне борошно – 100 г,
– розпушувач – 1 ч. л.,
– суміш для випічки (до складу входять кориця, гвоздика, імбир, ваніль) – 0,5 ч. л.,
– банани – 2 шт.
для глазурі:
– плитка чорного шоколаду – 1 шт.,
– вершки (15%) – 120 мл.
1 склянка = 250 мл.
Спосіб приготування
Родзинки заливаємо окропом.
Вершкове масло та півсклянки цукру збиваємо міксером протягом хвилини, а потім по черзі вбиваємо яйця. Масу знову збиваємо.
Пшеничне й кукурудзяне борошно просіюємо до решти інгредієнтів. Всипаємо розпушувач та улюблені спеції (це можуть бути ваніль або кориця). Чистимо банани й розминаємо до утворення пюре. Додаємо до маси і перемішуємо до однорідності.
З родзинок зливаємо воду і вкидаємо до тіста. Акуратно перемішуємо лопаткою. Прямокутну форму застилаємо папером для випічки. Виливаємо тісто, розрівнюємо. Ставимо в попередньо розігріту до 180°С духовку на 35 хвилин.
У цей час готуємо глазур. Чорний шоколад топимо в мікрохвильовці. Злегка підігріваємо вершки. Вливаємо до розтопленого шоколаду, перемішуємо.
Готовому пирогу даємо охолонути, а потім покриваємо шоколадною глазур’ю.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися