25723
10:29 9.012019

Пляцок з бананом і шоколадною глазур'ю

Цікаве 1775

Інгредієнти

для тіста:

– родзинки – 1 скл.,

– м’яке вершкове масло – 150 г,

– цукор – 0,5 скл.,

– яйця – 3 шт.,

– пшеничне борошно – 150 г,

– кукурудзяне борошно – 100 г,

– розпушувач – 1 ч. л.,

– суміш для випічки (до складу входять кориця, гвоздика, імбир, ваніль) – 0,5 ч. л.,

– банани – 2 шт.

для глазурі:

– плитка чорного шоколаду – 1 шт.,

– вершки (15%) – 120 мл.

1 склянка = 250 мл.

Спосіб приготування

Родзинки заливаємо окропом.

Вершкове масло та півсклянки цукру збиваємо міксером протягом хвилини, а потім по черзі вбиваємо яйця. Масу знову збиваємо.

Пшеничне й кукурудзяне борошно просіюємо до решти інгредієнтів. Всипаємо розпушувач та улюблені спеції (це можуть бути ваніль або кориця). Чистимо банани й розминаємо до утворення пюре. Додаємо до маси і перемішуємо до однорідності.

З родзинок зливаємо воду і вкидаємо до тіста. Акуратно перемішуємо лопаткою. Прямокутну форму застилаємо папером для випічки. Виливаємо тісто, розрівнюємо. Ставимо в попередньо розігріту до 180°С духовку на 35 хвилин.

У цей час готуємо глазур. Чорний шоколад топимо в мікрохвильовці. Злегка підігріваємо вершки. Вливаємо до розтопленого шоколаду, перемішуємо.

Готовому пирогу даємо охолонути, а потім покриваємо шоколадною глазур’ю.

 

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах