Салат «Жовта свинка»
Інгредієнти:
– риба в олії (консервована) – 200 г,
– картопля – 300 г,
– морква – 200 г,
– цибуля – 150 г,
– яйця – 4 шт.,
– тости хлібні – 3 шт.,
– майонез,
– сіль, перець,
– оливки.
Спосіб приготування
Картоплю та моркву відварюємо до готовності. Чекаємо, поки овочі охолонуть. Чистимо їх.
Цибулю дрібно нарізаємо. Заливаємо окропом, залишаємо на 10 хвилин. Потім воду зливаємо, цибулю промиваємо в холодній воді (це робиться для того, щоб цибуля не гірчила).
Моркву й картоплю натираємо на дрібній тертці. Відокремлюємо білки від жовтків і натираємо окремо на дрібній тертці. З риби зливаємо олію й розминаємо виделкою.
На дно салатниці з прозорим склом викладаємо шарами: 1) риба + майонез; 2) білки + майонез; 3) морква + майонез; 4) цибуля + майонез; 5) картопля + сіль, перець + майонез. Останній шар посипаємо тертим жовтком.
Прикрашаємо новорічний салат: із підсмажених тостів робимо вушка та п’ятачок, із оливок – очі.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися