Пончики карнавал
Інгредієнти:
– борошно – 800 г,
– вершкове масло – 120 г,
– цукрова пудра – 100 г,
– дріжджі – 60 г,
– яєчні жовтки – 12 шт.,
– молоко – 400 мл,
– яйця – 2 шт.,
– сіль,
– ром,
– лимон.
Спосіб приготування
Борошно (150–200 г) змішуємо з розведеними в теплому молоці дріжджами, накриваємо миску з опарою серветкою і залишаємо в теплому місці, щоб піднялася.
Потім додаємо інші продукти, крім борошна, і ретельно вимішуємо до однорідної консистенції. Поступово всипаємо борошно.
Готове тісто поміщаємо в тепле місце й залишаємо, щоб воно збільшилося удвічі.
Тісто розкачуємо в пласт завтовшки 1–1,5 см, вирізаємо круглими виїмками або склянками коржі діаметром 6 см і накриваємо їх тканиною, посипаною борошном. Залишаємо пончики на 30 хвилин у теплому місці, щоб піднялися.
У глибокій каструлі розігріваємо олію (вона має бути не дуже гарячою) й обсмажуємо в ній пончики з обох боків до рум’яної скоринки.
Готові пончики посипаємо ванільним цукром і подаємо з варенням або джемом.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися