Цибулевий пиріг
Інгредієнти
для тіста:
– борошно – 250 г,
– масло вершкове – 125 г,
– сметана – 3 ст. л.,
– сода – 0,5 ч. л.,
– сіль;
для начинки:
– цибуля – 2 шт.,
– олія – 3 ст. л.,
– яйця – 3 шт.,
– плавлений сир – 2 шт.,
– базилік – для декору.
Спосіб приготування
Змішуємо просіяне борошно з вершковим маслом і перетираємо в крихту. Додаємо сметану, соду та сіль. Замішуємо тісто, загортаємо його в харчову плівку і кладемо на 30 хвилин у холодильник.
Цибулю нарізаємо півкільцями й обсмажуємо на розігрітій олії до золотистого кольору. Чекаємо, поки охолоне.
Натираємо сир на дрібній тертці. Яйця збиваємо, змішуємо з цибулею й тертим сиром. Можна додати подрібнену зелень.
Дістаємо тісто з холодильника й розкачуємо за розміром форми. Форму для випічки змащуємо маслом. Викладаємо дно та бортики тістом. Усередину кладемо начинку і закриваємо її тістом з бортиків. Випікаємо пиріг у розігрітій до 180°С духовці 40–45 хвилин.
Готовому пирогу даємо охолонути і виймаємо з форми. При подачі прикрашаємо гілочками базиліка.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися