25438
10:36 20.122018

Цибулевий пиріг

Цікаве 2006

Інгредієнти

для тіста:

– борошно – 250 г,

– масло вершкове – 125 г,

– сметана – 3 ст. л.,

– сода – 0,5 ч. л.,

– сіль;

для начинки:

– цибуля – 2 шт.,

– олія – 3 ст. л.,

– яйця – 3 шт.,

– плавлений сир – 2 шт.,

– базилік – для декору.

Спосіб приготування

Змішуємо просіяне борошно з вершковим маслом і перетираємо в крихту. Додаємо сметану, соду та сіль. Замішуємо тісто, загортаємо його в харчову плівку і кладемо на 30 хвилин у холодильник.

Цибулю нарізаємо півкільцями й обсмажуємо на розігрітій олії до золотистого кольору. Чекаємо, поки охолоне.

Натираємо сир на дрібній тертці. Яйця збиваємо, змішуємо з цибулею й тертим сиром. Можна додати подрібнену зелень.

Дістаємо тісто з холодильника й розкачуємо за розміром форми. Форму для випічки змащуємо маслом. Викладаємо дно та бортики тістом. Усередину кладемо начинку і закриваємо її тістом з бортиків. Випікаємо пиріг у розігрітій до 180°С духовці 40–45 хвилин.

Готовому пирогу даємо охолонути і виймаємо з форми. При подачі прикрашаємо гілочками базиліка.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах