Індичка із сухофруктами та журавлиним соусом
Інгредієнти:
– індича грудка зі шкіркою,
– кориця,
– курага,
– сушений інжир,
– біле вино,
– оливкова олія,
– барбарис,
– сіль, перець.
Інгредієнти для соусу:
– заморожена журавлина,
– цукор,
– мед.
Спосіб приготування
Дрібно нарізаємо курагу й сушений інжир (сухофруктів має бути стільки, щоб вони могли щедро вкрити грудку). Змішуємо з корицею, сіллю, білим вином, чорним перцем, барбарисом та оливковою олією. Натираємо цією сумішшю м’ясо. Воно має бути густо вкрите сухофруктами та прянощами.
Індичку загортаємо у фольгу і запікаємо при 180°С до готовності. Коли м’ясо буде наполовину готове, зніміть фольгу, щоб з’явилася скоринка.
Тепер переходимо до соусу. Журавлину заливаємо гарячою водою, щоб розморозилася. Протираємо ягоди через сито. Ставимо каструлю із журавлиною на вогонь. Як тільки ягоди нагріються, додаємо цукор і мед. Випарюємо суміш на повільному вогні, поки соус не загусне.
Подаваємо індичку разом із журавлиним соусом.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися