Торт «Мікадо»
Інгредієнти
для коржів:
– яйця – 2 шт.,
– цукор – 100 г,
– вершкове масло – 100 г,
– сметана – 100 г,
– борошно – 3 склянки,
– сода – 1/2 ч. л.;
для крему:
– згущене молоко – 1 банка,
– сметана 30% – 400 г.
Спосіб приготування
Готуємо тісто для коржів. Перетираємо вершкове масло з цукром, додаємо сметану, яйця та соду, добре перемішуємо. Замішуємо м’яке тісто, поступово додаючи борошно. Кладемо в холодильник на 30 хвилин.
Ділимо тісто на 12 частин. Кожну тоненько розкачуємо, присипавши борошном у разі необхідності. З кожної частини вирізаємо кола за допомогою тарілки або кільця від роз’ємної форми. Якщо вийдуть обрізки, їх можна випікати разом із коржами.
Випікаємо кожен корж у розігрітій до 190°С духовці 3–4 хв. до легкого зарумянювання.
Готуємо крем. Сметану збиваємо з вареним згущеним молоком.
Збираємо торт, добре змастивши кожен корж кремом. Обмащуємо також боки торта. Зверху можна прикрасити глазур’ю.
Залишаємо торт при кімнатній температурі на три години, а потім ставимо в холодильник на кілька годин (бажано на ніч).
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися