Самса з м’ясом
Інгредієнти
для тіста:
– маргарин – 500 г,
– борошно – 570 г,
– вода – 200 мл,
– жовток – 1 шт.,
– горілка – 1 ст. л.;
для фаршу:
– м’ясо – 300 г,
– жир – 50 г,
– цибуля ріпчаста – 250–300 г,
– яйце – 1 шт.,
– сіль, перець – за смаком.
Спосіб приготування
Холодний маргарин натираємо на тертці, додаємо борошно, перетираємо в крихту. Збираємо «гіркою». У склянку наливаємо 200 мл води, додаємо жовток і горілку, перемішуємо виделкою. У центрі «гірки» робимо заглиблення й починаємо потроху вливати рідину, замішуємо тісто. Кладемо в морозилку на 30–40 хвилин.
М’ясо та жир дуже дрібно ріжемо на кубики або подрібнюємо на м’ясорубці. З’єднуємо цибулю з фаршем. Солимо, перчимо та перемішуємо. Тісто розділяємо на 10–12 шматочків, формуємо кульки.
Кожну кульку розкачуємо в коло завтовки 3–4 мм. У середину кладемо начинку. Защипуємо з двох боків, відступивши трохи від середини. Потім защипуємо третій бік. Ховаємо шви.
Складаємо швом униз на деко, змащуємо яйцем і випікаємо в розігрітій до 200°С духовці 20–25 хвилин.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися