Гарбузовий пиріг
Інгредієнти
для тіста:
– 100 г вершкового масла,
– 1 ст. ложка сметани,
– 1 яйце,
– 200 г борошна,
– 2 ст. ложки цукру,
– 10 г ванільного цукру,
– 1 ч. ложка розпушувача;
для начинки:
– 400 г гарбуза,
– 200 г яблук,
– 100 г вершкового масла,
– 3 ст. ложки цукру,
– щіпка мускатного горіха.
Спосіб приготування
Приготуйте тісто. Розм’якшене вершкове масло подрібніть ножем із просіяним борошном, розпушувачем і цукром до стану крихти. Додайте яєчний жовток, сметану, ванільний цукор, перемішайте й замісіть тісто. Загорніть його в плівку й покладіть у холодильник на 40 хвилин.
Тепер можна зайнятися начинкою. Гарбуз очистіть від шкірки та насіння й натріть на великій тертці. Яблука також очистіть і потріть на великій тертці або дрібно поріжте.
У розігріте вершкове масло насипте цукор і прогрійте на слабкому вогні 3–5 хвилин, періодично помішуючи. Потім викладіть на сковороду гарбуз і тушкуйте на середньому вогні 10–15 хвилин, періодично помішуючи.
Додайте яблука й готуйте ще 5 хвилин. Зніміть з вогню, додайте мускатний горіх, перемішайте та остудіть.
Від остиглого тіста відділіть більшу частину й розподіліть по змащеній маслом формі для випікання. Викладіть зверху гарбузову начинку.
З тіста виріжте фігурки і прикрасьте ними пиріг. Збийте яєчний білок зі щіпкою цукру і змастіть випічку зверху.
Помістіть пиріг у розігріту до 180°С духовку. Випікайте 30 хвилин.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися