Пиріг з капустою
Інгредієнти
для заливного тіста:
– кефір – 375 мл,
– вершкове масло – 100 г,
– борошно – 320–400 г,
– сода – 1 ч. л. (без гірки),
– цукор – 2 ст. л.,
– сіль – ½ ч. л.,
– яйця – 2 шт.,
– кукурудзяне борошно – 30 г,
– кріп – 5 гілочок,
– петрушка – 5 гілочок,
– часник – 1 зубчик,
– чорний мелений перець – дрібка,
– соняшникова олія – 2 ст. л;
для начинки:
– капуста – 500 г,
– молоко – 200 мл,
– ріпчаста цибуля – 1 шт.,
– яйця – 3 шт.,
– сіль – 1/3 ч. л.,
– чорний мелений перець – ¼ ч. л.,
– мелений мускатниий горіх – ¼ ч. л.,
– олія для смаження – 2–3 ст. л.
Спосіб приготування
Приготуйте начинку. Капусту наріжте на квадратики 1,5х1,5 см. Відваріть її в молоці протягом 5 хвилин. Перекладіть на сито, щоб стекло молоко.
Подрібніть цибулю й підсмажте на олії. Додайте капусту, сіль, чорний мелений перець, мускатний горіх і тушкуйте на повільному вогні 7 хвилин.
Відваріть круто яйця. Натріть на великій тертці та змішайте з готовою капустою.
Приготуйте тісто. Яйця збийте з цукром і додайте м’яке вершкове масло. Підігрійте кефір до температури тіла, посоліть і змішайте з яєчно-масляною сумішшю. Борошно змішайте з содою, просійте на тісто й місіть до однорідності.
Форму змастіть вершковим маслом і посипте кукурудзяним борошном. Вилийте на неї половину тіста та посипте начинкою. Залийте її тістом, що залишилося.
Випікайте пиріг 35–40 хвилин при температурі 180°С. Підготуйте суміш із олії, часнику, солі та перцю. Змастіть нею готовий гарячий пиріг і посипте зеленню.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися