24735
08:23 2.112018

Пиріг з капустою

Цікаве 1816

Інгредієнти

для заливного тіста:

– кефір – 375 мл,

– вершкове масло – 100 г,

– борошно – 320–400 г,

– сода – 1 ч. л. (без гірки),

– цукор – 2 ст. л.,

– сіль – ½ ч. л.,

– яйця – 2 шт.,

– кукурудзяне борошно – 30 г,

– кріп – 5 гілочок,

– петрушка – 5 гілочок,

– часник – 1 зубчик,

– чорний мелений перець – дрібка,

– соняшникова олія – 2 ст. л;

для начинки:

– капуста – 500 г,

– молоко – 200 мл,

– ріпчаста цибуля – 1 шт.,

– яйця – 3 шт.,

– сіль – 1/3 ч. л.,

– чорний мелений перець – ¼ ч. л.,

– мелений мускатниий горіх – ¼ ч. л.,

– олія для смаження – 2–3 ст. л.

Спосіб приготування

Приготуйте начинку. Капусту наріжте на квадратики 1,5х1,5 см. Відваріть її в молоці протягом 5 хвилин. Перекладіть на сито, щоб стекло молоко.

Подрібніть цибулю й підсмажте на олії. Додайте капусту, сіль, чорний мелений перець, мускатний горіх і тушкуйте на повільному вогні 7 хвилин.

Відваріть круто яйця. Натріть на великій тертці та змішайте з готовою капустою.

Приготуйте тісто. Яйця збийте з цукром і додайте м’яке вершкове масло. Підігрійте кефір до температури тіла, посоліть і змішайте з яєчно-масляною сумішшю. Борошно змішайте з содою, просійте на тісто й місіть до однорідності.

Форму змастіть вершковим маслом і посипте кукурудзяним борошном. Вилийте на неї половину тіста та посипте начинкою. Залийте її тістом, що залишилося.

Випікайте пиріг 35–40 хвилин при температурі 180°С. Підготуйте суміш із олії, часнику, солі та перцю. Змастіть нею готовий гарячий пиріг і посипте зеленню.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах