
Овочевий пиріг «Осіннє сонце»
Інгредієнти:
– кабачок – 1 шт.,
– цукіні – 1 шт.,
– морква – 3 шт.,
– масло вершкове – 150 г,
– борошно пшеничне – 300 г,
– вода холодна – 7 ст. л.,
– яйця – 4 шт.,
– сир твердий – 150 г,
– молоко – 300 мл,
– часник – 2 зубчики,
– сіль.
Спосіб приготування
Починаємо з приготування тіста. Холодне вершкове масло нарізаємо великими шматками, зверху насипаємо просіяне борошно, дрібку солі й подрібнюємо ножем до дуже дрібної крихти. Потім швидко перетираємо руками, кладемо крихту в миску, вливаємо дуже холодну воду й замішуємо тісто.
Беремо форму діаметром 26 см, дно застилаємо пергаментом, зверху кладемо тісто й розподіляємо його по дну та боках. Ставимо в холодильник.
Поки тісто охолоджується, готуємо начинку. Очищаємо моркву. Цукіні та кабачок ріжемо зі шкіркою тонкими смужками, те саме робимо з морквою (щоб смужки були дуже тонкими, можна скористатися овочерізкою, а моркву натерти за допомогою овочечистки). Смужки овочів повинні бути однаковими за шириною, тому великі смужки кабачка та цукіні потрібно розрізати навпіл, а більш дрібні підрівняти.
Дістаємо тісто з холодильника й викладаємо на нього овочі, починаючи з краю форми й поступово рухаючись до центру, чергуючи кабачки, цукіні та моркву.
Тепер готуємо заливку. Злегка збиваємо яйця вінчиком, вливаємо молоко і ще раз збиваємо, потім додаємо подрібнений часник, натертий на дрібній тертці сир, солимо за смаком і все ретельно перемішуємо.
Заливку виливаємо зверху на овочі, сир розподіляємо по всій поверхні. Акуратно плескаємо формою об поверхню столу, щоб заливка рівномірно розподілилася між овочами.
Пиріг випікаємо в заздалегідь розігрітій до 180°С духовці 60–70 хвилин.

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися