Тертий пиріг з грушею і халвою
Інгредієнти
для тіста:
– маргарин – 200 г,
– цукор – 1 склянка,
– сода – 1/4 ч. л.,
– сіль – 1/2 ч. л.,
– яйця – 2 шт.,
– борошно – 3 склянки;
для начинки:
– груші – 5–6 шт.,
– халва – 200–250 г.
Спосіб приготування
Борошно просіваємо в миску, додаємо сіль, цукор, розпушувач і перемішуємо. Яйця вбиваємо в невелику мисочку, злегка збиваємо виделкою.
До борошна додаємо яйця та м’який маргарин, замішуємо тісто.
1/3 тіста кладемо в холодильник. Решту натираємо або просто викладаємо рівним шаром на дно форми, змащеної маргарином. Її розмір – 35х24 см.
Груші очищаємо від шкірки, розрізаємо на 4 частини, видаляємо насіння й нарізаємо невеликими шматочками. Розкладаємо груші на тісто. Зверху посипаємо халвою, а потім натертим тістом.
Випікаємо пиріг у розігрітій до 200°С духовці до золотистої скоринки.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися