Бефстроганов
Інгредієнти:
– цибуля-шалот – 2 шт.,
– цибуля ріпчаста – 1 шт.,
– яловичина, вирізка – 250 г,
– коньяк – 30 мл,
– часник – 2 зубчики,
– паприка – 1 ч. л.,
– гірчиця – 1 ст. л.,
– сметана – 100 г,
– огірки мариновані – 2 шт.,
– зелень петрушки,
– сіль, перець.
Спосіб приготування
Дрібно нарізаємо цибулю. У сковороді розігріваємо олію, додаємо вершкове масло й викладаємо цибулю. Злегка обсмажуємо, додаємо роздавлений часник, коньяк і даємо випаруватися алкогольному аромату. Приправляємо цибулю паприкою, перемішуємо та знімаємо сковороду з вогню.
Яловичину нарізаємо брусочками 1х4 см і солимо. У сковороді, де готувалася цибуля, розігріваємо олію. Викладаємо яловичину так, щоб кожен шматочок вільно обсмажувався. Коли м’ясо підрум’яниться з одного боку, перемішуємо і смажимо далі, до появи золотистої скоринки з усіх боків.
Додаємо смажену цибулю, перемішуємо, вливаємо сметану та кладемо гірчицю. Нагріваємо, але не доводимо до кипіння. Знімаємо з вогню.
Подаємо бефстроганов з картопляним пюре, маринованими огірками та петрушкою.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися