24210
11:34 1.102018

Сирні кекси

Цікаве 2297

Інгредієнти:

– борошно – 1,5 склянки,

– жирний кисломолочний сир – 200 г,

– масло вершкове – 200 г,

– яйця – 4 шт.,

– цукрова пудра – 1 склянка,

– розпушувач – 1 ч. л.,

– ванільний цукор – 7 г.

Для крему:

– сметана (20-25%) – 200 г,

– цукрова пудра – 100 г.

Для прикрашення:

– подрібнена курага і чорнослив – 100 г.

Спосіб приготування

У мисці міксером збиваємо масло з цукровою пудрою або цукром, поки маса не стане однорідною і пухнастою, схожою на крем. Тривалість збивання – не менше 10 хвилин.

Відокремлюємо білки від жовтків, білки кладемо в холодильник.

У масло з цукром додаємо по 1 жовтку, ложку сиру і ложку борошна. Все перемішуємо вінчиком. Кожен наступний жовток вбиваємо тоді, коли попередній повністю змішався. Білки збиваємо, можна з дрібкою солі. До борошна додаємо розпушувач.

Потім додаємо в сирну масу збиті білки і суміш борошна з розпушувачем. Тісто має стати однорідним, гладким, без грудочок.

Викладаємо тісто у формочки, змащені вершковим маслом і присипані панірувальними сухарями. Ставимо в духовку, розігріту до 180 градусів, на 25 хвилин.

Готовність кексів перевіряємо дерев’яною паличкою. Готові кекси відставляє, щоб охололи. Потім прикрашаємо кекси сметанним кремом і сухофруктами.

Для густого сметанного крему від сметани необхідно відділити сироватку. Для цього покладіть сметану в 4 шари марлі і відправте в холодильник на ніч (або на кілька годин).

В отриману густу сметану для крему додаємо цукрову пудру і перемішуємо.

Смачного!

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах