Сирні кекси
Інгредієнти:
– борошно – 1,5 склянки,
– жирний кисломолочний сир – 200 г,
– масло вершкове – 200 г,
– яйця – 4 шт.,
– цукрова пудра – 1 склянка,
– розпушувач – 1 ч. л.,
– ванільний цукор – 7 г.
Для крему:
– сметана (20-25%) – 200 г,
– цукрова пудра – 100 г.
Для прикрашення:
– подрібнена курага і чорнослив – 100 г.
Спосіб приготування
У мисці міксером збиваємо масло з цукровою пудрою або цукром, поки маса не стане однорідною і пухнастою, схожою на крем. Тривалість збивання – не менше 10 хвилин.
Відокремлюємо білки від жовтків, білки кладемо в холодильник.
У масло з цукром додаємо по 1 жовтку, ложку сиру і ложку борошна. Все перемішуємо вінчиком. Кожен наступний жовток вбиваємо тоді, коли попередній повністю змішався. Білки збиваємо, можна з дрібкою солі. До борошна додаємо розпушувач.
Потім додаємо в сирну масу збиті білки і суміш борошна з розпушувачем. Тісто має стати однорідним, гладким, без грудочок.
Викладаємо тісто у формочки, змащені вершковим маслом і присипані панірувальними сухарями. Ставимо в духовку, розігріту до 180 градусів, на 25 хвилин.
Готовність кексів перевіряємо дерев’яною паличкою. Готові кекси відставляє, щоб охололи. Потім прикрашаємо кекси сметанним кремом і сухофруктами.
Для густого сметанного крему від сметани необхідно відділити сироватку. Для цього покладіть сметану в 4 шари марлі і відправте в холодильник на ніч (або на кілька годин).
В отриману густу сметану для крему додаємо цукрову пудру і перемішуємо.
Смачного!
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися